Od pravekých lovcov k Barbarom : pravek, Galovia, Vikingovia - Nougier, Louis-René, 1912- (Perfekt, 2007)
Táto pozoruhodná, bohato ilustrovaná kniha nás zaujímavým spôsobom uvádza do časovo širokého obdobia, vlastne od prvého uvedomenia si byť človekom až po kultiváciu života barbarov, ktorí veľkými presunmi v rannom stredoveku celkom zmenili obraz Európy.