Od pravekých lovcov k Barbarom pravek, Galovia, Vikingovia - Nougier, Louis-René, 1912-; Joubert, Pierre; Brochard, Pierre; Luptáková, Miroslava (Bratislava Perfekt, 2007)
Táto pozoruhodná, bohato ilustrovaná kniha nás zaujímavým spôsobom uvádza do časovo širokého obdobia, vlastne od prvého uvedomenia si byť človekom až po kultiváciu života barbarov, ktorí veľkými presunmi v rannom stredoveku celkom zmenili obraz Európy.
Slovník
Keywords: pravek -- Europa; každodenný život; kultúra a spoločnosť; Vikingovia -- dejiny; Kelti -- dejiny; Prehistory; Everyday life; Culture and society; Vikings; Celts; Beletria nad 10 rokov; Detská náučná lit