Odsúdená - Sasková, Lucia, 1985-; Richterová, Ingrida (Levoča, 2020)
Hlavná hrdinka musí nečakane čeliť krutej diagnóze. Má pocit, že ju nespravodlivo odsúdili na smrť, hoci sa ničím neprevinila. Má len dve možnosti: buď začne žiť naplno, alebo bude nečinne čakať na koniec. Vyberie si prvú možnosť a opúšťa stereotypný život, na aký bola zvyknutá. Jej pohľad na svet je zrazu iný, oveľa intenzívnejšie vníma všetko, čo bolo kedysi pre ňu samozrejmosťou