Ježko Pichliačik a noví kamaráti - Sedlák, Ivan; Vrabec, Ján (Ikar - Stonožka Bratislava, 2018)
Pichliačik je malý ježko s dobrým srdiečkom.
Veľa z vás ho už pozná. Má dve usmiate očká a zvedavý ňufáčik. Má aj starostlivú mamičku a verných kamarátov. Tých však nikdy nie je dosť, a preto sa každý deň vyberie na potulky. Cupká si po lesnom chodníčku, gúľa sa dolu briežkom a kohože postretá? Slimáčika Máčika, srnku Lunku, diviaka Čedka, líštičku, zajkov a iné zvieratká. Na nebi uzrie krásnu dúhu a príde na hrad
kde panoval múdry kráľ. Večerami, keď hviezdy zažínajú prvé lampášiky, Pichliačik rozpráva mamičke o svojich zážitkoch a vymýšľa pre deti
zaujímavé otázky. Nové príbehy ježka z čarovného lesa.
Keywords: Bel. do 10 r; 3+