Láska a česť - Pronská, Jana (Slovenský spisovateľ Bratislava, 2009)
Tretí román úspešnej slovenskej spisovateľky, autorky kníh Zlatníkova chovanica a Bosorkina dcéra. Lúpežný rytier Sebastián Rozgony sa podujme chrániť Barboru Barczayovú pred chamtivým strýkom, ktorý ju chce vydať za starého násilníka Ujhélyho a zmocniť sa jej majetku. Barbora statočne odoláva nanútenému sobášu a dočasne nachádza útočisko v Sebastiánovej pevnosti...
Keywords: Spoločenské romány