Najlepšie svetové čítanie Vyhliadka; Iris a Ruby; Bez rozlúčky; Ohnivé jazero - Kolektív autorov; Connelly, Michael; Thomasová, Rosie; Barclay, Linwood; Krueger, William Kent (Readerś Digest Výber Slovensko, s.r.o.f Bratislava, 2009)
Vyhliadka: V luxusnej štvrti Los Angeles nájdu s prestrelenou lebkou lekára, ktorý mal prístup k rádioaktívnym látkam. Úrady sa domnievajú, že mesto by mohol ohroziť teroristický útok, a tak losangeleská polícia musí čo najskôr zistiť, o čo v tomto zločine naozaj ide.
Iris a Ruby: Mladučká Ruby skrýva pod drsným zovňajškom neistotu a zraniteľnosť. Osemdesiatdvaročná Iris je naopak pod krehkou telesnou schránkou stále tou ráznou ženou, ktorá sa vedela vzoprieť konvenciám. Napriek tomu sú si také blízke, že Iris sa s Ruby môže podeliť o svoj najväčší poklad - spomienky na vášnivú lásku.
Bez rozlúčk: Keď mala Cynthia Archerová štrnásť rokov, jedného rána sa zobudila a zistila, že cez moc zmizla z domu celá jej rodina - rodičia a starší brat. Po dvadsiatich piatich rokoch sa Cynthii začnú diať čudné veci. Prichádza o rozum alebo má na dosah odpoveď na otázku, čo sa vtedy naozaj stalo?
Ohnivé jazero: Odžibvejský šaman Henry Meloux celý život pomáhal druhým, teraz si sám potrebuje vyliečiť boľavé srdce. Od bývalého šerifa a svojho dobrého priateľa žiada, aby mu pomohol nájsť syna, ktorého otcom sa stal pred mnohými rokmi, no nikdy ho nevidel. Ani jeden z nich netuší, aké nebezpečenstvo ich čaká.
Keywords: Beletria pre dosp; svetova lit