Riekanky, pesničky a rozprávky - Motlová, Milada (IKAR Bratislava, 2007)
Kniha je rozdelené na dve časti, v prvej deti nájdu známe i menej známe riekanky, vyčítanky, a pesničky. Sú tematicky rozdelené a tak ľahko vyberiete riekanku pre svojich najmladších, či veršík na Vianoce a Veľkú noc.
Druhá časť je venovaná ľudovým rozprávkam. Príbehy o kozliatkach, o zvieratkách a zbojníkoch či o psíkovi a mačičke dotvárajú pôvabné ilustrácie Lenky Vybíralovej.
RIEKANKY A PESNIČKY
Hali, beli Riekanky pre maličkých
Hop, tato, cez blato Odriekame s tatkom
Jeden, dva, tri Vyčítanky
Šiel zajačik cez brázdu Riekanky o zvieratkách
Spievanky, spievanky Riekanky a pesničky s mamou
Veselé vianočné časy Vianočné riekanky a koledy
Šibi, ryby, mastné ryby Veľkonočné riekanky a vinše
ROZPRÁVKY
O kohútikovi a sliepočke
O zvieratkách a zbojníkoch
O Budulínkovi
O zajačikovi, líške a kohútikovi
O kozliatkach
O psíčkovi a mačičke
O zlej koze rohatej
O kocúrikovi a kohútikovi
Akvizíciu podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia
Keywords: Beletria do 10 rokov