Svetom moje, svetom- - Ferko, Vladimír, 1925-2002 (Tatran, 1978)
Kniha známeho novinára a prozaika čerpá zo špeciálnej slovenskej histórie a podáva pútavý obraz slovenských drotárov, ktorých núdza vyháňala do sveta