Svetom moje, svetom- - Ferko, Vladimír, 1925-2002; Ružička, Dušan (Tatran Bratislava, 1978)
Kniha známeho novinára a prozaika čerpá zo špeciálnej slovenskej histórie a podáva pútavý obraz slovenských drotárov, ktorých núdza vyháňala do sveta
Pre nevidiacich, slabozrakých a inak zdravotne postihnutých
Keywords: drotárstvo; drotári; Slovensko -- dejiny