Pán Prsteňov. 2. Dve veže - Tolkien, J. R. R. (John Ronald Reuel), 1892-1973 (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (SKN), 2002)
Druhá časť románu je fantastickou históriou Vojny o Prsteň, rozprávaním o boji slobodnýh národov Stredozeme proti Tieňu a o putovaní hobita Froda, ktorý sa vyberie zachrániť svet pred silami zla.