35 mrtvých - Álvarez, Sergio; Hazaiová, Lada; Matis, Braňo (Brno Host, 2013)
Kdo v téhle zemi nikoho nezabil, nemá žádnou budoucnost...
Třicet pět drsných let v podání vypravěče, který se pokaždé objeví na nesprávném místě a dělá špatné věci. Vyprávění o dobrodružstvích jednoho smolaře a desítek dalších postav, se kterými se na své cestě střetává, dohromady tvoří obraz Kolumbie na konci dvacátého století. Poutavý literární výlet a nový důkaz toho, že v Latinské Americe nadále vítězí fiesta, násilí, exil a zapomnění.
Keywords: ZIVOT V KOLUMBII