800 míľ po Amazone - Verne, Jules, 1828-1905; Jarábek, Dominik (Bratislava Mladé letá, 1988)
Dobrodružný román populárneho francúzskeho autora. Príbeh, v ktorom muž, kedysi v Brazílii nespravodlivo obvinený z vraždy a krádeže diamantov a odsúdený na trest smrti, ktorému sa vyhol len útekom, teraz žijúci v Peru pod nepravým menom ako vážený statkár a otec usporiadanej rodiny, uskutoční cestu 800 míľ po Amazonke, aby sa verejne očistil. Kniha, ktorá svojou znalosťou prírody v povodí Amazonky prináša okrem dobrodružstva a napätia i mnoho poučného.
Pre spoločnosť Orange Slovensko, a.s., Bratislava
Pre čitateľov od 11r
Keywords: deti a mládež -- dobrodružný román, cestopis -- Amazon; Beletria nad 10 rokov