A zasa preskakujem kaluže - Marshall, Alan (Dobré slovo, 1990)
Živý dramatický príbeh, príbeh plný ľudskej tragédie, ale aj neporaziteľného optimizmu, je obrazom skutočných udalostí, ktorej hrdinom je Alan, ktorému obrna zachvátila nohy. Dej sa odohráva v Austrálii, na širokých priestoroch, kde sa preháňajú stáda koní a čriedy dobytka. Marshall zobrazuje nielen históriu svojho detstva, ale podáva i obraz doby, odraz hlbokej pravdy.