Anjeli a démoni - Brown, Dan 1964- (IKAR, 2013)
Roberta Langdona, uznávaného harvardského odborníka na symboliku, zo zvyčajnej pohody v jeho staromládeneckom dome v Massachusetts vyruší naliehavý telefonát zo Švajčiarska. Langdon má vyriešiť pozoruhodnú záhadu ľ čo znamená symbol vypálený do hrude zavraždeného fyzika-kňaza Leonarda Vetra, ktorý spolu s adoptívnou dcérou pracoval na tajnom výskumnom projekte. Langdonove najdesivejšie obavy sa potvrdia ľ z tieňa sa vynorilo staroveké mocné bratstvo iluminátov a jeho poslaním je zničiť katolícku cirkev. Zasiahnuť ju chcú na najcitlivejšom mieste, vo Vatikáne, kde sa práve chystá konkláve a schádzajú sa najmocnejší muži kresťanstva.