Anjeli nespia - Kardošová, Barbora (Slovart Bratislava, 2014)
Nové vydanie prvého bestselleru známej spisovateľky a scenáristky Barbory Kardošovej určite poteší všetky čitateľky, ktoré túto knihu márne v kníhkupectvách hľadajú. Autorka kníh Sladko v ústach , Vydať sa a zomrieť a Medium Love v nej perfektne rozohráva spleť vzťahov ľudí túžiacich po láske.
Diabolsky nekompromisná Lala je bývalá letuška. Je čerstvo rozvedená a žije so svojím štvorročným synom Jimom. Tejto príťažlivej tridsiatničke sa snívajú iba dva druhy snov ľ katastrofické letecké alebo pornografické, v ktorých hrá vždy hlavnú úlohu. Lala sex potrebuje, bez neho stráca imunitu. A nerobí jej problém dostať ktoréhokoľvek chlapa. Božsky nekompromisná tridsiatnička Irma žije sama s tromi mačkami, zbaliť chlapa sa radšej nepokúša, vždy to zle dopadlo. Platonicky miluje záhadného muža. Adam žije sám. Ťahá mu na štyridsať a nevie sa spamätať zo smrti svojej jedinej lásky. Bojí sa snívať, lebo v snoch sa k nemu stále vracia nebohá Gréta. Všetci traja sa už aspoň raz v živote poriadne popálili. A hoci sa nepoznajú, musia sa stretnúť, spoznať a zblížiť. Občas totiž musíme uzrieť cestu niekoho iného, aby sme našli tú svoju.
Keywords: Beletira pre dospelých; Romány