Anna Franková - Sánchez Vegara, Maria Isabel; Dorosheva, Sveta; Ľahká, Denisa (SLOVART Bratislava, 2022)
Zoznám sa s výnimočnými ľuďmi a ich nevšednými osudmi. Či už ide o dizajnérov, umelcov či vedcov, všetci dosiahli úžasné úspechy, hoci na začiatku bol každý z nich len malé dieťa s veľkými snami.
Anna Franková sa narodila v Nemecku. Keď vypukla druhá svetová vojna, celá jej rodina sa musela skryť v tajnej miestnosti otcovej firmy v Amsterdame. Tu vznikol Annin denník, v ktorom písala o svojej viere v dobro ľudstva a nádeji na mier. Po skončení vojny sa jej zápisky dostali do rúk čitateľov z celého sveta, a tak sa stala jednou z najdôležitejších autoriek 20. storočia. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Anny a fakty z jej života.
Keywords: Náuč. lit. pre deti a mládež; 5+; encyklopédia