Audrey Hepburn - Sánchez Vegara, Maria Isabel; Arrazola, Amaia; Golian, Matej (SLOVART Bratislava, 2022)
Zoznám sa s výnimočnými ľuďmi a ich nevšednými osudmi. Či už ide o dizajnérov, umelcov či vedcov, všetci dosiahli úžasné úspechy, hoci na začiatku bol každý z nich len malé dieťa s veľkými snami.
Audrey vyrastala v holandskom meste Arnhem. Po druhej svetovej vojne sa presťahovala do Londýna, kde študovala balet. Účinkovala v mnohých hollywoodskych filmoch a stala sa jednou z najslávnejších herečiek všetkých čias. Spolupracovala s organizáciou UNICEF a pomáhala deťom na celom svete. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Audrey a fakty z jej života.
Keywords: Náuč. lit. pre deti a mládež; 5+; encyklopédia