Auris 1. - Kliesch, Vincent; Fitzek, Sebastian; Zahorák, Andrej (TATRAN Bratislava, 2021)
Je mladá. Odhaľuje justičné omyly. Chce pomôcť mužovi obvinenému z brutálnej vraždy. A potom sa jej to vymkne z rúk.
Matthias Hegel je forenzný fonetik, odborník na akustickú analýzu dôkazov. Má absolútny sluch a počuje veci, ktoré ostatným unikajú, preto dostal prezývku Auris. Vycíti v hlase neistotu, nervozitu a strach. Na základe hlasovej analýzy dokáže určiť pohlavie, vek, pôvod, vzdelanie či veľkosť topánok neznámeho človeka. Spolupracuje s políciou a často sa zapája do záchrannej akcie pri rukojemníckych drámach. Pred rokom to tak aspoň ešte bolo, pretože dnes sedí Hegel vo väzení. Brutálne zavraždil bezdomovkyňu a sám sa udal na polícii. Je však skutočne vinný? Túto otázku si kladie Jula Ansorgeová, mladá žena, ktorá pracuje v rozhlase a vo svojich podcastoch sa venuje kriminálnym prípadom. Verí v Hegelovu nevinu. Dostane horúci tip, novú stopu, ktorá by mohla dokázať, že je Hegel nevinný. Vzápätí však príde výhražný telefonát, aby okamžite dala ruky preč od tohto prípadu...
Keywords: Krimi, detektivky; psychotriler