Bábka 2 - Prus, Boleslaw (Svetoví klasici, 1972)
Historická epopeja poľského autora v dvoch zväzkoch, ktorá zobrazuje rozvoj a úpadok meštiactva. Dej sa odohráva v druhej polovici 19. storočia. Hlavnou postavou je Stanislaw, učeň a čašník, neskôr veľkoobchodník, ktorý sa snaží prebiť do aristokratických kruhov a získať najzarytejšiu aristokratku Izabelu......