Básničky maličkým - Bendová, Krista; Klimo, Alojz (BUVIK, 2015)
Pomaličky-pomaly dedko s babkou kráčali, a tu zrazu hup hup hup, skočil pred nich Belzebub...Do behu sa starkí dali, celý týždeň utekali...
Podobné žartovné básničky Kristy Bendovej o detských menách, ale aj veselom detskom telocviku vtipne ilustroval Alojz Klimo. Jeho farebné koláže dosahujú vysoké majstrovstvo.
Keywords: beletria do 10 rokov