Bežať ako dáma - Heminsleyová, Alexandra; Srnková, Monika (Ikar Bratislava, 2014)
Mladá novinárka Alexandra Heminsley vždy očakávala od cvičenia zázraky: zadok atléta, pás supermodelky a rýchlosť gazely. Znechutená fitnescentrami a jogou sa jedného dňa rozhodla behať. Jej prvý pokus dopadol katastrofálne. O šesť rokov neskôr sa hrdila medailami z piatich maratónov na dvoch kontinentoch.
Možno si myslíte, že táto kniha bude o ambíciách (iste, veď v upršané nedeľné ráno sa len málokomu chce vyliezť z postele), alebo o vzťahoch (vrátane trápneho rozhovoru s personálom v športovom obchode pri výbere tenisiek), či o tele (štvorky prsia treba pri behu nejako skrotiť). Máte pravdu. Ale zároveň vám ukáže, že aj vy môžete zvládnuť oveľa viac, ako si myslíte. Je to vtipná a úprimná spoveď plná emócií vhodná naozaj pre každého ľ či už sa behu venujete intenzívne, alebo bežíte za autobusom, alebo len rozmýšľate pri telke s vínom a čipsami, že by ste sa na to možno... samozrejme až od zajtra... dali.
Keywords: Hobby a voľný čas; Šport