Buďte blažení - Kubín, Josef Štefan (Máj, 1980)
Výbor z pentalogie "jivínských rapsódií" (Kytinky, Vina, Muzikant, Pytel nudlí, Bouřka, Jivínští krasavci, Na každého jednou dojde, V objetí ochechule, Námluvy, Podařený párek, Matýsek, Sokové), svérázných, sociálně laděných a z folkloristických tradic vycházejících próz o rodném městě Jičíně a o rodném kraji na sklonku 19. století, je doplněn vánoční rapsódií (Pokoj lidem). Výbor uspořádal, doslov, medailón a ediční poznámky napsal Ladislav Ducháček.