Cyranove dobrodružstvá - Simon, Gil St (Dobré slovo, 1972)
Historický román - po smrti kráľa Henricha IV. sa opäť začínajú v krajine nepokoje. Štátna pokladnica je prázdna a moci sa ujíma Richelieu. Cyrano z Bergeracu je drobný chudobný šľachtic, jeho dobrodružstvá sa začínajú na jednom večierku....