Čierny záprah. 1.-3. zv - Mikszáth, Kálmán (Meteor, 1976)
V tomto zväzku predkladáme našim čitateľom päť Mikszátových noviel:Zelinka poznania,Čierny záprah,Vlk na Verchovine,Satan,Dvaja žobraví študenti.Sú v nich pozoruhodné portréty jednotlivcov a ľudských vášní,opísané a zhustené veľmi sugestívne a so silným emocionálnym napätím.