Čierny záprah. 1.-3. zv - Mikszáth, Kálmán; Lengyel, Jozef; Chytilková, Ludmila; Engelmann, Alfréd (Bratislava Tatran, 1976)
V tomto zväzku predkladáme našim čitateľom päť Mikszátových noviel:Zelinka poznania,Čierny záprah,Vlk na Verchovine,Satan,Dvaja žobraví študenti.Sú v nich pozoruhodné portréty jednotlivcov a ľudských vášní,opísané a zhustené veľmi sugestívne a so silným emocionálnym napätím.
Slepecká tlač. Rok vyd. zistený mimo dok.
/Prel. z maď. orig.
Keywords: Spoločenské romány