Da Vinciho kód - Brown, Dan 1964-; Havrila, Oto; Richter, Milan 1948- (Bratislava IKAR, 2013)
V parížskom Louvri nájdu mŕtvolu muža a pri ňom záhadnú šifru v podobe pentagramu, pripomínajúcu najslávnejšiu kresbu Leonarda da Vinci. Americký vedec, odborník na symboliku Robert Langdon a pôvabná francúzska kryptologička Sophie sa podujmú záhadu rozlúštiť a začína sa ich dobrodružná misia plná vzrušujúcich a nebezpečných odhalení. Zavraždený kurátor múzea bol, podobne ako mnohé významné osobnosti v dejinách, členom Priorstva Sionu, spoločenstva, ktorého poslaním je chrániť jedno z najväčších tajomstiev tohto sveta. Hrozí, že toto tajomstvo čoskoro môže vyjsť najavo, a tomu treba za každú cenu zabrániť, pretože následky by mohli byť nepredstaviteľné. Vedecké bádanie sa tak dostáva do ostrého konfliktu so záujmami cirkvi aj s náboženským fanatizmom a v hre je odrazu všetko, aj holý život.
Keywords: KRIMI