David Attenborough - Sánchez Vegara, Maria Isabel; Noh, Mikyo; Ľahká, Denisa (SLOVART Bratislava, 2022)
Zoznám sa s výnimočnými ľuďmi a ich nevšednými osudmi. Či už ide o dizajnérov, umelcov či vedcov, všetci dosiahli úžasné úspechy, hoci na začiatku bol každý z nich len malé dieťa s veľkými snami.
Ako malý chlapec bol David zberateľom fosílií a rastlín. Jeho veľká láska k živým veciam ho doviedla k vede a odhodlanie priblížiť zázraky prírody všetkým ľuďom zas k povolaniu dokumentaristu. Davidovi sa podarilo zmeniť pohľad ľudí na našu planétu. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Davida a fakty z jeho života.
Keywords: Náuč. lit. pre deti a mládež; 5+; encyklopédia