Desať rokov medzi šimpanzami - Goodall, Jane van Lawick; Androvičová, Elena; Černá, Libuše; Černá, Libuše; Herold, Vlastimil; Herold, Vlastimil (Obzor Bratislava, 1976)
V tejto publikácii autorka opisuje začiatky výskumu šimpanzov v africkej džungli, opisuje prírodu, ich prostredie, postupné zblíženie a publikuje tu prekvapujúce objavy.
Keywords: Naučná literatúra dospelí -- Príroda, zvieratá; Cestopisy