Deti púšťe - Dirie, Waris (Ikar, 2011)
Novinka od autorky sfilmovaného bestselleru Púštny kvet. Nestala sa modelkou pre to, aby zarábala veľké peniaze, ale aby upozornila na to, čo sa deje v Afrike, ako sa ubližuje malým dievčatkám. Pretože obriezka je skutočne drastická a poznamená dievča na celý život. Je to krvavé mäsiarstvo, strata pocitu ženskosti, istoty aj sebaúcty.