Dievča, ktoré a hralo s ohňom - Larsson, Stieg (Millennium)
V druhej časti série Millennium sa do centra diania dostáva Lisbeth Salanderová. Obvinia ju z trojnásobnej vraždy a stáva sa súčasťou kolotoča, ktorý siaha hlboko do temnej minulosti.