Dievča, ktoré a hralo s ohňom - Larsson, Stieg; Zelizňák, Jozef (IKAR, a.s. Bratislava)
V druhej časti série Millennium sa do centra diania dostáva Lisbeth Salanderová. Obvinia ju z trojnásobnej vraždy a stáva sa súčasťou kolotoča, ktorý siaha hlboko do temnej minulosti.
Lisbeth Salanderová sa po dlhých mesiacoch vracia do Švédska. Vďaka peniazom finančníka Wennerströma si nemusí robiť starosti o prežitie, no prichádza do mesta, kde nemá ani priateľov, ani rodinu. Mikael Blomkvist sa snaží odhaliť vraha svojich priateľov a Lisbeth Salanderová sa dostáva do situácie, keď sa rozhodne potrestať všetkých, ktorí si to zaslúžia. A tak sa ich cesty opäť stretávajú...
Keywords: Dobrodružstvo, thrillery; Krimi, detektívky