Digitálna pevnosť - Brown, Dan (IKAR, a.s, 2015)
TRANSLTR je unikátne a najdrahšie počítačové zariadenie na svete. Je schopný dešifrovať elektronickú poštu podsvetia zločinu a Národný bezpečnostný úrad ho používa v boji proti organizovanému zločinu, terorizmu a mafii. Bývalý zamestnanec úradu, japonský expert Ensei Tankado zistí, že TRANSLTR dešifruje aj elektronickú poštu bežných občanov. Vymyslí algorytmus, nerozlúštiteľný kód, ktorým sa pokúsi nielen zneškodniť počítač, ale aj preniknúť do informačných trezorov Národného bezpečnostného úradu. Hrozí prezradenie najtajnejších informácií americkej vlády, tajných služieb, vývoja najnovších zbraní či priemyselných technológií. O záchranu sa pokúsi krásna kryptologička a matematička Susan Fletcherová so svojím snúbencom Davidom Beckerom. Uprostred intríg zo všetkých strán bojuje nielen o záchranu vlasti, ale aj holého života.