Dinka sa lúči s detstvom - Osejeva, Valentina Aleksandrovna (Čajka, 1983)
Autorka sleduje osudy mladých hrdinov počas prázdnin, keď odišli na samotu v lese. Dinka je dievčina s pochabými nápadmi, nebojácna, odvážna, a ak treba, obetavá, vo vážnych životných situáciach vynachádzavá. Dinka prestáva byť dieťaťom a obdobie dospievania jej prináša prvé citové vzplanutie a problémy. Neskrotná a svojrázna povaha jej prináša nielen mnohé trpké chvíle, ale aj mnoho čistej radosti.