Dinka sa lúči s detstvom - Osejeva, Valentina Aleksandrovna; Linzbothová, Elena; Pelikánová-Bartošová, Anna; Trilecová, Božena (Bratislava Mladé letá, 1983)
Autorka sleduje osudy mladých hrdinov počas prázdnin, keď odišli na samotu v lese. Dinka je dievčina s pochabými nápadmi, nebojácna, odvážna, a ak treba, obetavá, vo vážnych životných situáciach vynachádzavá. Dinka prestáva byť dieťaťom a obdobie dospievania jej prináša prvé citové vzplanutie a problémy. Neskrotná a svojrázna povaha jej prináša nielen mnohé trpké chvíle, ale aj mnoho čistej radosti.
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: deti a mládež; Beletria nad 10 rokov