Dva roky prázdnin - Verne, Jules 1828-1905; Verne, Jules 1828-1905; Ždán, Peter; Máriássy, Ondrej; Veselý, Milan (Bratislava Mladé letá, 1977)
Skupinka chlapcov za zvláštnych okolností stroskotá s loďou na neobývanom ostrove a tým sa pre nich začína úplne nový život. Každý deň prežívajú boj o prežitie. Pod vedením statočného Brianta a pyšného Doniphana zažívajú tie najnezvyčajnejšie príhody a nádherné priateľstvá. Tento boj o prežitie trvá dva roky.
Ilustr. na tit. liste, front. a predsádkach. Vysvetl. Výsl. cudzích mien. Pre čitateĺov od 11 rokov.
Keywords: deti a mládež -- dobrodružný príbeh; Beletria nad 10 rokov