Dvadsaťtisíc míľ pod morom - Verne, Jules 1828-1905 (Knihy J. Verna, 1980)
Dobrodružstvá záhadného kapitána Nema a jeho fantastickej ponorky Nautilus sa stali legendou medzi vedecko-fantastickými dielami. Toto skrátené vydanie v edícii Klasické príbehy s novátorským využitím fotografií a ilustrácií sprevádzajúcich rozprávanie zasvätí mladých čitateľov do pôvodného deja i do úchvatného podmorského prostredia.