Dvadsaťtisíc míľ pod morom - Verne, Jules 1828-1905; Brandobur, Jozef; Veselý, Milan (Bratislava Mladé letá, 1980)
Dobrodružstvá záhadného kapitána Nema a jeho fantastickej ponorky Nautilus sa stali legendou medzi vedecko-fantastickými dielami. Toto skrátené vydanie v edícii Klasické príbehy s novátorským využitím fotografií a ilustrácií sprevádzajúcich rozprávanie zasvätí mladých čitateľov do pôvodného deja i do úchvatného podmorského prostredia.
Rozlož. ilustr. tit. list. Ilustr. na predsádkach. Výslovnosť cudzích mien a náz. Pozn. a vysvetl. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: deti a mládež -- dobrodružné scifi príbehy; Beletria nad 10 rokov