Dvaja chlapci v paľbe - Říha, Bohumil; Rampáková, Ľudmila 1922-; Hegyesy, Július (Košice Východoslovenské vydavateĺstvo, 1977)
Dej knihy zachytáva posledné dva dni vojny a oslobodenie Červenou armádou, kde dvaja chlapci zo slovenskej dediny prežívajú svoje osudy.
Ilustr. na front. Pre čitateĺov od 9 rokov.
Keywords: deti a vojna; Beletria nad 10 rokov