Dvanásť krásavíc - Moravec, Ján (EDIS Žilina, 2022)
Kniha Dvanásť krásavíc prináša povesti, príbehy a báje o hradoch z povodia Váhu. Sú to všetko stavby, ktoré sa nachádzajú relatívne blízko seba z oblasti Horného Považia, Turca, Liptova - Liptovský Hrádok, Likava, Oravský hrad, Zniev, Strečno, Budatín, Žilina, Lietava, Hričov, Súľov, Bytča a Považský hrad. Na každý z nich sa turista a záujemca dostane celkom ľahko. Majú neopakovateľnú atmosféru, je z nich cítiť závan patiny, teda nánosu vekov, ktoré nad ich múrmi preleteli. Vystriedali sa na nich rozličné vladárske rody z radov vysokej i strednej šľachty. Začítajte sa do príbehov, preneste sa v čase a staňte sa na chvíľu súčasťou týchto rozprávkových príbehov.
Keywords: Bel. nad 10 r; povesti