Džamila - Ajtmatov, Čingiz; Krišková, Elena; Mojík, Ivan; Gromová, Edita; Rostoka, Vladislav (Bratislava Tatran, 1979)
Je to príbeh Kirgizsky Džamily, ktorá počas vojny v neprítomnosti nemilovaného, surového muža odchádza s mlčanlivým, skromným DANIJAROM a tým poruší stáročné zákony podriadenosti žien. Autor romanticky nadnesene obhajuje lásku,ktorá pomáha ľuďom prežiť.
Tit. dvojlist.
Keywords: Beletria nad 10 rokov