Epos o Gilgamešovi (Panteón, 1975)
Epos o Gilgamešovi (z původního Bilgames - výhonek stromu mésu, tj. strom života; řecky Gilgamos) je epos z 2. tisíciletí př. n. l. líčící dobrodružství sumerského krále Gilgameše.