Františka Linkerhandová - Reimannová, Brigitte; Juríčková, Viera; Cvrkal, Ivan; Brun, Róbert; Istlerová, Clara (Bratislava Smena, 1979)
Františka, mladá architektka, v zápase o pravdivosť svojho života opúšťa pohodlnejší existenčný variant, rodinu, predstavujúcu včerajšok, i exkluzívne zamestnanie zamerané na zajtrajšok a volí "dnešok" v podobe rodiaceho sa satelitného mesta kdesi na východných hraniciach NDR. Tu sa pokúša presadzovať svoje predstavy o modernej architektúre proti starým i novým konvenciám...
Ilustr. na tit. liste a front. Spoluvyd. Mladá fronta a Naše vojsko, Praha.
Keywords: Spoločenské romány