Frida Kahlo - Sánchez Vegara, Maria Isabel; Eng, Gee Fan; Ľahká, Denisa (SLOVART Bratislava, 2022)
Zoznám sa s výnimočnými ľuďmi a ich nevšednými osudmi. Či už ide o dizajnérov, umelcov či vedcov, všetci dosiahli úžasné úspechy, hoci na začiatku bol každý z nich len malé dieťa s veľkými snami.
Frida Kahlo prežila v mladosti hrozivú nehodu autobusu, ktorá ju poznačila na celý život. Nemohla chodiť a tak začala v posteli maľovať. Jej autoportréty zobrazovali bolesť a zúfalstvo, ale aj životnú vášeň a intuíciu, ktoré ju poháňali vpred. Vďaka svojim obrazom sa stala najznámejšou umelkyňou 20. storočia. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Fridy a fakty z jej života.
Keywords: Náuč.lit. pre deti a mládež; 5+; encyklopédia