Fúzik, mačiatko bez domova - Webb, Holly; Honschová, Jana (Verbarium Bratislava, 2019)
Paťka s otcom a psom Argom sa vyberú na prechádzku do lesa. Argo tam vyňuchá čiernu skládku a uprostred neho maličké mačiatka. Mama mačka nie je nikde na blízku. Paťka sa najviac strachuje o bieleho kocúrika s nadýchaným kožúškom, ktorý vyzerá taký drobný a hladný. V miestnom útulku však už nie je voľné miesto, a tak sa rodina dievčatka rozhodne, že sa o mláďatká postará. Ako dni ubiehajú a zvieratká silnejú, Paťka ich má čoraz radšej. A hoci vie, že už čoskoro budú pripravené na odchod do inej rodiny, nechce ani len pomyslieť na to, že by sa mala s nimi rozlúčiť ľ najmä nie s tým malým bielym kocúrikom...
Keywords: Bel. do 10 r; 7+