Gaspardove dobrodružstvá - Dhotel, André (Členská knižnica, 1971)
Gaspar je syn kočujúcich trhovcov. Vychováva ho jeho teta, ktorá ho chce silou-mocou uchrániť pred potulným životom jeho rodičov. Lenže nevypočitateľný a zlomyseľný osud zasahuje do chlapcovho života a uvádza ho do tých najpodivuhodnejších situácií.