Gaspardove dobrodružstvá - Dhotel, André; Gajdošová, Oľga Toscano (Pravda Bratislava, 1971)
Gaspar je syn kočujúcich trhovcov. Vychováva ho jeho teta, ktorá ho chce silou-mocou uchrániť pred potulným životom jeho rodičov. Lenže nevypočitateľný a zlomyseľný osud zasahuje do chlapcovho života a uvádza ho do tých najpodivuhodnejších situácií.
Keywords: Beletria nad 10 rokov; Dobrodružné