Goliáš - Westerfeld, Scott (EUROMEDIA GROUP K.S, 2012)
Alek a Deryn se znovu ocitli na palubě Leviatanu. Vzducholoď dostala rozkaz vzít na palubu pozoruhodného cestujícího. Geniální, ale zároveň napůl šílený vynálezce tvrdí, že sestrojil mocnou zbraň jménem Goliáš, která dokáže v jediném okamžiku ukončit válku. Na čí straně však objevitel ve skutečnosti stojí? Během této přísně tajné mise Alek konečně odhalí skutečnou totožnost Deryn. Není to však její jediné tajemství. Deryn totiž chová k dědici habsburského trůnu něžné city. Alek se musí odhodlat k dalšímu kroku, na němž závisí všechno ľ jeho trůn, naplněná láska k prosté, ale statečné dívce i zničení velkého evropského města. Závěrečný díl trilogie o dobrodružstvích Aleka a Deryn na palubě vzducholodi Leviatan. Předchozí díly Leviatan a Behemót vyšly rovněž v Knižním klubu.