História Žiliny 4 : Hudobná história Žiliny - Urban, Bohumil (História Žiliny, 2004)
Publikácia ucelene oboznamuje verejnosť s rozvojom hudobnej kultúry v Žiline od stredoveku až po súčasnosť. V prvej časti predovšetkým zaznamenáva najstaršie známe osobnosti, ktoré v Žiline pôsobili, ďalej sa venuje obdobiu po vzniku Československej republiky roku 1918.