Hodža Strach - SUŠIC, Derviš; Sušic, Derviš (Máj, 1977)
Román o tragickej histórii Bosny, o pomalom prebúdzaní sa z letargie a otrockej poslušnosti: cez postavu drobného človeka, ktorého predstavuje v prvej časti mládenec Vehab Koluhi, v druhej už ako 70-ročný starec a v tretej jeho potomok Hodža Strach, sa autor dostáva k charakterizácii doby a ľudí...