Horniny, minerály, drahokamy : ...a iné poklady neživej prírody - Green, Dan (encyklopédia, 2021)
Fascinujú vás farebné minerály, trblietavé drahokamy, vzácne fosílie či krásne ulity a lastúry, aké na pláži len tak nenájdete? Vydajte sa teda na cestu za poznaním pokladov neživej prírody! Táto publikácia s viac ako 1 000 ohromujúcimi fotografiami sa vám stane neoceniteľným sprievodcom. Dozviete sa, že horniny a minerály nie sú výnimočné len svojimi vlastnosťami a krásou, ale rozprávajú aj príbeh o vzniku Zeme a jej premenách. Fosílie sú zase svedkami vývoja života na našej neustále sa meniacej planéte. Text knihy dopĺňa aj množstvo zaujímavostí ľ viete, ktorá hornina je taká ľahká, že pláva na vode, z akého minerálu je hrot šípu pevnejší ako oceľ alebo ako vznikajú kryštály? Autori vám predstavia množstvo prírodných divov, čím možno vo vás prebudia záujem o svet okolo nás a vy sa vydáte na vlastnú cestu objavovania.